Läste att en svensk precis blivit världsmästare i boxning. Grattis, grattis, kul, kul. Visst kommer ni nu också att tänka på Armand Krajnc och hans rövdeal med Aj kontorsmöbler för jättelänge sedan?

Sällan har världen skådat ett så skevt spons-upplägg. På ena sidan förhandlingsbordet satt alltså Armand Krajnc, världsmästare i boxning. På andra sidan hade vi tydligen världens skickligaste förhandlare från Aj kontorsmöbler. Med hjälp av vad som bara kan ha varit häxkraft fick Aj ihop en deal och sedan den dagen hade alltså självaste världsmästaren i boxning kontorsmöbler från Halmstad som sin sponsor. Armand Krajnc gick in till sina matcher i en sån där oformlig Harvest-tröja med potatistryck.

Jag såg kataloger, hemska kataloger, proppfulla med bilder på Armand i Harvest-tröjan  när han hängde ledigt mot en hurts och försökte hålla skenet uppe. Än mer svårbegripligt är att det olustiga samarbetet pågick i en hel evighet. Rimligare vore om Aj kanske var med på vägen upp, men att någon global storfräsar-sponsor sedan tog över när Armand blev mästare och borde ha fått en helt annan prislapp. Kanske underskattar jag Ajs ekonomiska styrka, men mina ögon säger mig att Floyd Mayweather bränner mer pengar på en genomsnittlig Instagram-bild än vad Aj omsätter på ett år. Eller skrev Armand på ett 30-årskontrakt redan som barn i utbyte mot en låda Guldnougat och några He-man-gubbar?

Internet verkar vara dammsuget på bildbevis. Allt är borta. Kanske tur för Armand Krajnc. Synd för mig, er och inte minst Ajs marknadschef. Utan bevis återstår snart blott en myt som hen drar på julafton inför ättlingar som tror det är ljug.

Mansbarnet