Idag är jag ledsen. Har nyligen nåtts av deprimerande nyheter beträffande min inredningssmak. Den innehåller tydligen noll egna åsikter, utan följer exakt det som är inne just nu. Varje gång jag nämner för R att jag är sugen på att göra om någonting hemma, eller vill köpa nåt fint, eller bara pekar på något jag tycker om i en tidning så svarar hon näsvist att det är precis det som är inne just nu. Inte en enda gång har jag tydligen föreslagit något som inte är inne precis just nu (eller ännu värre alldeles nyss!). Efter en kort analys har jag tyvärr kommit fram till att hon kanske har en poäng den jäveln. Här är mina främsta inspirationskällor när det kommer till inredning:

Wes Anderson-filmer.

Ett par inredningstidningar om året som slumpmässigt dyker upp framför mig under ett tillfälle där inget vettigt finns att läsa och mobilen är död.

Nya tuffa restauranger som jag besöker.

Väldigt homestylade bostadsannonser.

Diverse snorkiga ADs jag känner.

Det var det. 100% intryck utifrån, 0% eget tyckande inifrån. Så ospännande inredningsperson. Nyss var jag sugen på mattor som helt kreativt ligger ovanpå andra mattor, men nu känns det som jag lika gärna kan spika upp den där postern med en naken tjej ovanpå en krokodil som hängde i mitt pojkrum.

 

Mansbarnet