Förra veckan var det en grej att Putin funderar på att placera kärnvapen bara 30 mil från Sverige som en motreaktion på nåt NATO-jox. Visst, noll kärnvapen vid gränsen är ju alltid trevligare än kärnvapen vid gränsen om man nu får önska fritt, men så stor försämring är det väl inte? Min militära kunskap är förvisso grund, men jag har alltid tänkt att om det en dag skulle uppstå ett sug från rysk sida att kärnvapenbomba oss, så skulle de kunna skrida till verket utan att först behöva lasta bomberna på ett släp och i sakta mak frakta dem närmare Sveriges gränser.

Har de inte såna där rymdraketstora missiler i hemliga silos under marken som kan nå lite överallt i helt svindlande hastigheter? Att det skulle spela någon roll exakt var missilerna skjuts upp från känns väl ändå liiite B? Jag vill verkligen inte säga att jag är besviken på kärnvapenteknologin men hallå, det råkar faktiskt snart vara 2016.

Mansbarnet