Netflix och deras motsvarigheter tar alldeles för lätt på säsongsavslutningar. Jag vill veta när det är det sista avsnittet och förbereda mig mentalt på att trådar ska knytas ihop och avslutas. Att först efteråt upptäcka att det inte finns mer att titta på är abrupt och grymt mot tittaren. Det är som att serien rusar in genom dörren och gör slut med en, helt utan förvarning.

Andra hemska problem uppstår också. För några veckor sedan tittade jag på säsongsavslutningen av The Terror och tvingades efteråt till min fasa upptäcka att jag råkat hoppa över avsnittet innan. Hur tror ni det kändes? Inte bra kan jag meddela.

Jag kräver därför en tydlig markering/varning i avsnittets början. ”OBS! Säsongsavslutning!” till exempel, blinkande över skärmen i tre sekunder med kraftig ljudsignal.

Mansbarnet