Jag följer flera sneakers-butiker på Instagram och får frekvent köpsug. Men tyvärr är alla snygga sneakers gjorda i en begränsad upplaga av en kändis, så man måste registrera sig i nåt slags globalt sneakers-lotteri för att få köpa. Det gör jag naturligtvis aldrig för jag är lat och alldeles för cynisk för att tro att jag ska ha en chans mot jordens alla sysslolösa tonåringar och ryska botar.

Så jag får aldrig köpa några sneakers hur mycket jag än längtar. Det behöver inte ens vara speciellt speciella kändisar inblandade för att det ska bli lotteri av affären. Om det så är bröderna Bronett som designat skorna i MS Paint så försvinner de in i Ebays mörker och säljs för tusen spänn extra. För tydligen finns det alltid något svin som orkar hålla på och köpa sina (mina!) skor på Ebay för tusen spänn extra. Vilka är ni? Hur mycket special edition-skor måste ni glufsa i er innan ni äntligen blir mätta och lämnar bordet?

Allt jag förväntar mig av kapitalismen är att kunna gå in på Sneakersnstuff på Åsögatan med min sugna plånbok och komma därifrån med ett par fina sneakers i en påse. Men det är tydligen för mycket begärt av dagens samhälle. Var det något parti som ens närmade sig den här frågan inför valet?

 

Mansbarnet