Så hittade vi till sist Jimmie Åkessons kryptonit och det var Carl Bildt hela tiden. I debatt efter debatt har Åkesson fått härja mer eller mindre fritt. Ingen av de andra partiledarna har kunnat hantera en motståndare som inte respekterar den regelbok de själva lärt sig följa, men mot Bildt tog det äntligen stopp. Vad vackert det var.

Säkert var det så att Bildt satt på mer kunskap, men det var inte grejen, Åkesson har skakat av sig motståndare med mer kunskap i många år. Grejen med Bildt är han på något vis lyckades skapa en känsla av han inte debatterade, utan myndigt och vänligt berättade för Åkesson hur den stora världen fungerar.

Jag kände igen mig i Åkesson för en gångs skull. Känslan från när man var tonåring och steppade upp mot en vuxen förebild med lite lösryckta fraser och resonemang som man snappat upp någonstans och sen efter några genanta minuter in i debatten upptäckte att man tydligen inte var så vis som man inbillat sig. Bildt gav till och med Åkesson en liten tröstpoäng här och där som att han ville vara en god lärare och inte kväva sin underlägsna motståndares vilja att lära sig mer i framtiden. Otroligt.

I vilken låda har Bildt förvarats de senaste åren och varför var det ingen som kom på att kika i den tidigare?

Mansbarnet