Är det inte ett sjuhelsikes förtidsröstande den här gången, även bland folk som lika gärna hade kunnat rösta på valdagen? Jag gillar det icke. Det är nåt drygt med att vara så tvärsäker på sin sak att man röstar innan all information presenterats. Vill man inte, i alla fall för sig själv, låtsas att man besitter en sådan intellektuell spänst att det skulle kunna presenteras någon ny fakta eller infallsvinkel dagen innan valet som får en att byta åsikt?

Till och med partiledarna brukar ju vänta. Tänk vad härligt om det är för att de har en liten, liten, liten lucka öppen i skallen fortfarande. Att Stefan Löfven skulle kunna träffas av en sådan retorisk supersmocka till resonemang av Ulf Kristersson i sista debatten som fick Stefan att tänka; “Helvete också, karln har ju helt rätt! Klart vi måste satsa mer på kungafamiljens bilpark.”

Dessutom: Visst börjar det bli aaaningens för självbelåtet tonläge i vissa förtidsröstares instagramposter? Det är kanon att ni gick och röstade så klart, men ibland är det inte fel att spara något kraftuttryck till om ni en vacker dag till exempel räddar en hunddagis-grupp från en brinnande skyskrapa. Håller ni med? Någon? Du där bak? Nej? Okejtacksåmyckethej.

 

Mansbarnet