Av alla typer man stöter på i gymmiljö kan jag acceptera så gott som alla. Så länge man sköter sitt på ett vettigt sätt så får man göra precis vad som helst och se ut hur som helst. Förutom en grej: Boxarna som lekar boxare. Då och då dyker de upp runt sandsäcken. Män med mellanchefs-utseende som inte har en aning om vad de pysslar med men står där mitt i rummet och kör järnet ninjastyle. Tafatta smockor och inbillat fotarbete. Som en tolvåring med en pinne i skogen som fäktas med träd. Det ser fan inte klokt ut. Särskilt när de då och då blixtrar till med en snurrspark som säkert såg såväl hög som vig ut för deras inre öga.

En nyckeldetalj i det hela är att dessa arma män alltid har hörlurar. De lyssnar alltså helt säkert på nån tuff musik som får dem att tro att de är mäktiga kampsportsmästare i en film. Kanske borde det införas en regel att endast personer som tagit minst fem riktiga lektioner inom kampsport får nyttja medhavda hörlurar runt sandsäcken. Övriga får boxas till den mindre hybris-skapande Sats-technon från det allmänna högtalarsystemet.

Mansbarnet