Åkte Arlanda Express in till stan igår och blev som vanligt på dåligt humör omedelbart. Syndabocken var den där rösten som hälsar en välkommen till Stockholm. Eller förlåt, den VILL önska välkommen. We would like to say welcome to Stockholm blahablaha. Men gör det då! Säg välkommen! Jag sitter här och vill inget hellre än att bli välkomnad!

Och sen fortsätter dumheterna: “We would like to thank you for choosing Arlanda Express”. Varför då inte bara säga tack? Det gör jag hela tiden, det verkar gå bra. En kaffegubbe ger mig kaffet jag beställt, jag säger tack, situationen är utredd och vi kan båda gå vidare i våra liv. Jag säger inte “Jag skulle vilja säga tack” och lämnar kaffegubben med en diffus otillfredsställelse kring om det blev något tack eller ej. Det känns som att Arlanda Express hela tiden klipper bort en mening. “Vi skulle vilja tacka dig för att du väljer Arlanda Express. Men det gör vi inte, för vi har hört av en gemensam bekant att du kan vara ett riktigt as ibland.”

Mansbarnet