Skärmavbild 2015-10-11 kl. 13.54.52

Såg en film på Youtube där Microsoft visade nåt slags nytt spel till deras VR-grej Hololens. Och det var helt otroligt. Testkillen hade på sig den nya grejen och plötsligt hade han en tuff stridshandske av magiskt ljus runt handen och den rörde sig när handen rörde sig. Det kom farliga robotar ut ur väggarna och killen sköt laser så robotarna sprängdes. Så att om det här hade varit hemma hos dig hade alltså VR-robotarna krupit fram ur dina väggar och gömt sig bakom dina möbler. Ja, halleluja.

Sen gick det typ ett mindre ögonblick och spektaklet rasade från ingenstans ihop och hamnade i ett huj i samma kassa fack som Segway och Google glass. Det var inget speciellt som hände heller. Inget blev plötsligt dåligt. Det höll bara på aningens lite för länge, så att jag hann börja tänka på hur pinigt det skulle kännas att kuta runt hemma och skjuta VR-robotar. Sen gick det bara utför. Haveriet var ett faktum. Testkillen sa “Vortex” och bytte till nån annan funktion på sin hittepå-pistol och skämmigheten steg ett par grader till. Sen drog han igång en hologramsköld och satt och hukade bakom en fåtölj i sina små jeansbyxor och vid det här laget gick det knappt att kolla vidare. Det kändes som att jag såg mina föräldrar rappa. Typ en minut alltså. Så länge fick den nya avancerade science fiction-grejen vara tuff och sen blev den rappande Segway-föräldrar innan demon ens var slut. WOOOOOOOOWEEEEEEeeeeebuuuprutt. Nytt rekord.

PS: Om min beskrivning av rörliga stridshandskar och magiskt ljus inte lyckades måla en perfekt bild av händelseförloppet i just ditt huvud så har du länken här: https://www.youtube.com/watch?t=3&v=1NkoS0vNQTY

Mansbarnet